Privatumo politika

UAB “Danties linija plius” (toliau – klinika), įgyvendindama 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo, kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (toliau – Reglamentas) ir Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą laikosi šios asmens duomenų apsaugos klinikoje privatumo politikos (toliau – Privatumo politika). Privatumo politikoje pateikiama informacija apie asmens duomenų tvarkymą. Klinika vykdo pareigas būti skaidria organizacija ir šioje Privatumo politikoje pateikia aiškią informaciją apie tai, kokie asmens duomenys tvarkomi, tvarkymo tikslus, asmens duomenų saugojimo laikotarpį, taip pat teisinį duomenų tvarkymo pagrindą ir kitą informaciją, kuri turi būti pateikta pagal galiojančius teisės aktus.

Kokie asmens duomenys, kokiu tikslu ir kokiu pagrindu yra tvarkomi?

Klinika, vykdydama savo veiklą, pacientams teikia odontologines paslaugas. Klinikos internetinėje svetainėje vartotojas turi teisę:

Atsižvelgiant į tai tvarkomi tokie asmens duomenys:

  • Vardas ir pavardė, telefono numeris;
  • paštas, gyvenamoji šalis ir duomenys apie sveikatos būklę.

Klinika vartotojo asmens duomenis gali naudoti šiais tikslais:

  • administruoti ir / arba atsakyti į paklausimus, skundus ar atsiliepus, kuriuos pateikiate telefonu, el. paštu;
  • užregistruoti Kliento vizitą, taip pat priminti apie vizito laiką;
  • teikti paslaugas ir užtikrinti klinikos teikiamų paslaugų kokybę;
  • klinikos svetainės bei paslaugų naudojimui įvertinti ir vartotojo paieškos įpročiams suprasti.

Klientu šioje privatumo politikoje laikomas bet kuris vartotojas, užpildęs registracijos formą. Vartotojas neturi naudotis klinikos svetainės paslaugomis, jeigu jis nėra susipažinęs su šia privatumo politika ir (ar) su ja nesutinka. Tais atvejais, kai vartotojas nesutinka su šia privatumo politika ar tam tikra jo dalimi, jis privalo nesinaudoti klinikos svetainės paslaugomis. Priešingu atveju laikoma, jog vartotojas susipažino ir bęsąlygiškai sutiko.

Slapukų naudojimas tinklalapyje www.dantieslinija.lt

Siekiant pagerinti lankymąsi klinikos tinklalapyje, klinika gali joje naudoti slapukus (angl. cookies) – nedidelės tekstinės informacijos dalelės, kurios automatiškai sukuriamos naršant tinklalapyje ir yra saugomos tinklalapio lankytojo kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Slapukų surinkta informacija leidžia užtikrinti patogesnį naršymą klinikos tinklalapyje bei daugiau sužinoti apie tinklalapio lankytojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti tiek tinklalapį, tiek ir klinikos teikiamas paslaugas ar tinklalapyje pateikiamą informaciją. Klinika slapukų pagalba tvarko nuasmenintus asmens duomenis. Jeigu tinklalapio lankytojas nesutinka, kad į jo kompiuterį ar į kitą galinį įrenginį būtų įrašomi Google slapukai, jis gali pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus ir išjungti visus slapukus, juos visus ištrinti arba įjungti/išjungti juos po vieną. Daugiau informacijos apie tinklalapyje naudojamus Google slapukus pateikta adresu AllAboutCookies.org arba www.google.com/privacy_ads.html.

Asmens duomenų saugojimo laikotarpiai

Klinikoje tvarkomų dokumentų bei kitos informacijos apie asmens duomenis saugojimo laikotarpį nustato Lietuvos Respublikos teisės aktai. Kai asmens duomenys taps nebereikalingi jų tvarkymo tikslams ir / ar pasibaigs nustatytas saugojimo terminas, jie bus saugiai sunaikinti.

Jei Lietuvos Respublikos teisės aktai nenumato kokių nors klinikoje tvarkomų dokumentų ar kitos informacijos saugojimo laikotarpio, šis laikotarpis nustatomas klinikos vidaus tvarka, atsižvelgiant į duomenų saugojimo teisėtą tikslą, teisinį pagrindą bei teisėto asmens duomenų tvarkymo principus.

Asmens duomenų apsauga klinikoje

Asmens duomenų apsaugai klinikoje naudojamos techninės ir organizacinės saugumo priemonės. Duomenys laikomi saugiai ir yra prieinami ribotam asmenų skaičiui.